Ontdek onze duurzame evenementen en belevingen

Fort 1881 is gebouwd als zelfvoorzienend gebouw dat de soldaten zoveel mogelijk in eigen behoefte moest voorzien. Hoewel er de afgelopen 100 jaar veel is veranderd in energiebehoefte, is het fort altijd meegegroeid. Steeds weer zijn wij op zoek naar nieuwe en innovatieve oplossingen voor duurzame energieopwekking, opslag en leefbaarheid.

Eigen waterzuiveringsinstallatie

Zo is het bouwwerk voorzien van een uniek watersysteem dat via een ingenieus buizenstelsel regenwater afvoert naar een betegeld waterbassin onder het fort. Dit water is van uitstekende kwaliteit en willen we in de toekomst gebruiken om ons eigen Fortbier van te maken.

CO2-neutraal

Eigenlijk zijn alle evenementen in Fort 1881 duurzaam, want onze palletkachel die de ruimtes verwarmt is volledig CO2-neutraal. Daarnaast is het hele gebouw voorzien van led-verlichting, van de tentoonstellingen tot en met de buitenverlichting. We verbruiken hierdoor minder kilowatt dan een stofzuiger.

Wij verkleinen de afstand tot de arbeidsmarkt

Diverse werknemers met een wat uitgebreidere gebruiksaanwijzing kunnen terecht in Fort 1881. Wij verkleinen de afstand tot de arbeidsmarkt en bieden passende werkplaatsen aan onder meer mensen met een beperking of een taakstraf. Denk hierbij aan stage- of werkplaatsen in de groenvoorziening of de schoonmaak. Er lopen dagelijks ongeveer 10 werknemers rond die hun afstand tot de arbeidsmarkt proberen te verkleinen. Dit doen we in samenwerking met diverse partijen.